stalking

Foredrag: #stopstalking – Sådan håndterer du en stalker

Stalking er et stigende samfundsproblem – over 100.000 almindelige danskere bliver hvert år udsat for stalking, herudover bliver pårørende som børn og familie sekundære ofre for stalking.

I et stalkingforløb bliver der i gennemsnit involveret 21 andre mennesker. De vil alle have hver deres forskellige oplevelse af stalkingen. Nogle af dem vil mene, at det er ganske forfærdeligt og sindssygt, andre vil mene, at det ikke er så slemt og syntes at den udsatte måske bare burde komme over det, og enkelte vil opfatte stalkingen som smigrende og romantisk.

37% af alle de stalking udsatte er mænd og 63% er kvinder. 1% af alle stalkingudsatte er kendte mennesker og 99% er ganske almindelige mennesker.

Den som fylder mest i statistikken over stalkingudsatte, er en kvinde. Hun er sidst i 30´erne, hun har haft en kort intim relation til stalkeren inden stalkingen. Hun er gennemsnitlig veluddannet og gennemsnitlig velfungerende. Stalkingforløbets varighed er i gennemsnittet 2 år.

Jeg er en af disse kvinder – jeg var 40 år gammel, jeg havde taget en mellemlang uddannelse og havde, mig bekendt, ingen dårlige relationer. Stalkeren og jeg datede ret intents i en periode af omkring 3 måneder og det efterfølgende stalkingforløbet varede i 18 måneder.

Hvad er stalking? Hvad er det for et menneske som stalker? Hvem kan blive udsat for stalking? Hvad sker der indeni en stalkingudsat person? Hvad kan man gøre og hvor er der hjælp at hente?

Disse spørgsmål vil jeg gennemgå og besvare i mit foredrag #stopstalking – Sådan håndterer du en stalker

Mit foredrag er primært målrettet stalkingudsatte og deres pårørende. Det er også meget relevant for alle som arbejder med mennesker, især ledere.

Book mig til dit næste arrangement og bliv klogere på fænomenet stalking.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s