Blog/Foredrag/Workshop

stalking

Anmeldelse af #Stop Stalking

Mullesblog

Anmeldelse af # Stop stalking af Eydis Dali – Forlaget Forfatterskabet.dk – anmeldereksemplar

Jeg havde glædet mig utroligt meget til bogen, det er ikke en af de bøger som jeg plejer at læse – tager udfordringen op og har høje forventninger til den.

Hvordan spotter du en stalker?
Hvilke røde flag skal du være på udkig efter?
Hvordan kan du få hjælp hurtigst muligt?
Og hvordan kan du vende et stalkingmareridt til noget positivt og vokse som menneske?
Dette er blot nogle af de spørgsmål, som bliver rejst og besvaret af forfatteren, der beskriver sit eget mareridt – et stalkingforløb på atten måneder med forfølgelse, overvågning og manipulation.
Hun beskriver også det efterfølgende forløb med healing af de psykiske skader, og hvordan hun kom ud på den anden side som en klogere og sundere kvinde.
Bogen er til andre ofre for stalking, enten direkte eller in direkte som pårørende.

Vurdering:
Jeg vidste ikke hvad jeg skulle stille op med bogen. Bogen har en fangende forside og titel som gør læseren nysgerrig på emnet. Bogen handler om forfatterens egen historie, fordi hun selv har været udsat for stalking i en hård grad. Bogen er delt op i hendes historie også en håndbog del hvor man finder de advarselstegn som er afgørende for en stalker. Den er skrevet i forståeligt sprog hele vejen igennem. Den var hård at komme igennem på trods af at den ikke var lang, men fordi at der faldt utrolig mange tårer under læsningen.

Jeg giver 6 hjerter ud 6 hjerter, fordi jeg blev utrolig rørt over historien, for man kan mærke at bogen har været hård at skrive for forfatteren, med at skulle genopleve det hele igen. Det er fedt at man har delt den i to med hendes historie og en mini håndbog, med hvad skal se efter, hvis man føler at der er noget galt. Bogen giver rigtig meget stof til eftertanke og er med til bryde igennem til at stalking skal tages mere seriøst og det kan denne bog helt klart hjælpe med i form råd og vejledning. Helt klart en anbefaling værd.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 

stalking

PRESSEMEDDELELSE: Pop-up galleri í Dali

pressemeddelelse.dk

Presse

Så er pop-up galleri í Dali igen ude med en fernisering. Igen åbnes dørene til det smukke lokale hos Voice Incorporated på Christianshavn. Der bydes på et glas, snacks og spændende samtaler.

Denne gang er temaet “stærke fortællinger”.

 

Det er 3 kunstnere med noget på hjertet, som de også udtrykker gennem malerier.

Nat Aske laver sine malerier på træ med akryl, Regina bruger akryl på lærred, abstrakt figurativ og Eydis udstiller sit 18 lærred værk, abstrakt med akryl, sand, bladguld og andre materialer.

En sej fællesnævner for disse 3 kunstnere er, at de alle er frivillige menneskebøger hos Menneskebiblioteket, der har til formål nedbryder stigmatisering og fordomme, én samtale ad gangen.

Vi glæder os alle meget til at byde alle dem der måtte kigge forbi velkommen.

Pop-up galleri í Dali blev grundlagt af Eydis Dali i 2019. Det er et galleri med skiftende tema, kunstnere og beliggenhed.

Det hele startede med at Eydis lavede et abstrakt værk af 18 lærreder. Dette værk fortæller om det 18 måneder lange stalking forløb hun var udsat for i 2014 til 2016. Værket har samme titel og er i forlængelse af hendes bog #StopStalking fra 2018. Endnu en kreativ form som Eydis bruger til at bearbejde det traumatiske stalking forløb.

Galleriet er en platform til bl.a. at få svære emner og tabuer frem i lyset.

“I maj måned 2019 kontaktede jeg en anden galleri-ejer, da jeg ønskede at værket skulle udstilles for at fortælle og oplyse om stalking. Der blev jeg opfordret til at lavet et pop-up galleri. Som sagt, så gjort og på baggrund af succesen fra sidste år, hvor temaet var “psykisk vold” holder jeg nu pop-up fernisering for anden gang med temaet “stærke fortællinger”.

Formålet er at samle folk og få nogle gode samtaler og hyggeligt samvær”

Alle

English below

************************

 

Again pop-up gallery í Dali is open with an exhibition.

And Voice Incorporated invites us into their beautiful location in Christianshavn. We offer a glass, snacks and exciting conversations.

This time the theme is “strong stories”.

There are 3 artists whom have something important to say, which they also express through paintings.

Nat Aske makes his art on wood with acrylic, Regina uses acrylic on her canvases, abstract figurative and Eydis exhibits her 18 piece, abstract with acrylic, sand, gold leaf and other materials.

A fun fact for these 3 artists is that they are all voluntary human books at the Human Library, which purpose is to break down stigma and prejudice, one conversation at a time.

We are all very excited to welcome everyone attending the exhibition.

 

 

Pop-up gallery í Dali was founded by Eydis Dali in 2019. It is a gallery with changing artists, theme and location.

It all began with her creation of one abstract piece of 18 canvases. The art piece tells the story of the 18-month long stalking process she was exposed to in 2014 to 2016. The art piece has the same title and is in continuation of her book # StopStalking from 2018. Yet another art form that Eydis uses to work through the very traumatic stalking.

The gallery is a platform, amongst others, to bring difficult topics and taboos to the table.

“In The month of May 2019, I contacted another gallery owner, sin e I wanted to exhibit the art piece and allow it to tell the story and inform about stalking. She encouraged me to do a pop-up gallery. No sooner said than done and based on the success of the year prier, where the theme was “psychological violence”, I’m happily opening the doors to my second pop-up exhibition, with the theme “strong stories”.

The purpose is to get people together and have some great conversations and a nice time.

stalking

….og noget helt andet!

Romanen ‘Kongekroner og Rubinens Hemmelighed’ af An-Magritt Wibell Nygaard-Ech har fået en vurdering og Lektør udtalelse fra DBC – Statens Biblioteker: “Romanens historiske fundament virker godt researchet, og de fiktive hovedpersoner blander sig vellykket med de historiske i en dramafyldt, storpolitisk historie, malet med en bred pensel. At de nordiske lande var så tæt på en ny krig i 1814, er nok ny viden for mange læsere af spændende historiske dramaer, der her får en tempofyldt, velskrevet oplevelse.” – – Af Helle Winther Olsen.

#betalæser #redaktør #dkmedier #nybog #roman #historisk #krigsroman #drama #napoleon #wellington #bernadotte #litteratur #biblioteker #bibliotek #boghandel #forfatter #halden #moss #kongekroner #rubiner #juveler #kronjuveler #anmeldelse #lektøranmeldelse #stoltkollega #proudfriend #eydisdali #kongekronerogrubinenshemmelighed #kongehuset #detdanskekongehus #anmagrittwibellnygaardech